Min historie

Mit navn er Kristina – jeg har en historie med mig, som jeg vil dele med dig. 

Jeg havde i flere år diagnosen “uforklarlig barnløshed”. 

Min mand og jeg startede på den naturlige del af projekt baby i starten af 2012, og i september 2017 fødte jeg vores datter, Saga. 

I starten af 2013 startede vi i fertilitetsbehandling på Odense Universitetshospital. 

Historien var den samme hver gang. Jeg havde super gode æg, men ingen satte sig fast. 

Efter 3 insemineringer og 4 ægudtagninger uden graviditet, valgte vi at starte i et forløb på IVF-Syd (Privatklinik). 

På IVF-Syd prøvede de alle tænkelige metoder, og her fik jeg også taget æg ud 4 gange. 

Det skulle vise sig, at den 8. æggehøst blev lykkens gang for os, og jeg blev gravid i februar 2016. Lykken varede i ca. 17 uger. I juni gik mit vand pludseligt, hvilket viste sig at være et tegn til, at min krop var begyndt at sige farvel til den lille pige, som vi ventede. Jeg fødte hende 15. juni 2016 – en dag vi aldrig glemmer. Jeg mindes dagen med smerte og taknemlighed. Smerte over at miste og taknemlighed over at have båret hende, elsket hende og født hende. 

Efter senaborten skulle vi arbejde os op igen, og aldrig har livet været så smertefuldt og meningsløst. Men små lysglimt begyndte at titte frem, og med tiden var hun blevet en del af vores fælles historie, som vi både kan mindes med sorg og kærlighed. 

Vi havde 3 gode æg tilbage i fryseren ved IVF-Syd, og vi forsøgte med et æg i september 2016, dog uden held. 

De to sidste æg blev lagt tilbage 9. januar 2017 – på vores bryllupsdag – og der blev jeg gravid med vores dejlige Saga, som kom til verden 16. september 2017. 

Min graviditet med Saga var hård, ikke fysisk, men mentalt. Jeg havde svært ved at overgive mig til troen på, at vi ville få lov at beholde hende. Jeg fik ikke bearbejdet denne smerte i graviditeten, og jeg skammede mig faktisk en smule over ikke at være “lykkelig” gravid. Når jeg ser tilbage, så ville det have været godt for mig, hvis jeg havde turde åbne op for den meget bekymrede graviditet. Og jeg er overbevist om, at jeg med den rette støtte og hjælp kunne have formået at nyde graviditeten og den første tid som nybagt mor mere. 

I dag er Saga 3 år, og årene i behandling er blevet en del af mig, os og vores fælles historie. 

Dette er en kort version af vores lange rejse – hvis du vil lære mig bedre at kende, så kom og følg med på Instagram på Tro, håb og hormoner.